Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Στόμα γεμάτο χώμα από την ομάδα Άγρια Σκέψη

"Ένας πυρηνικός όλεθρος μας φέρνει αντιμέτωπους με το τέλος. Ενός ανθρώπου, ενός πολιτισμού , ενός κόσμου . Είναι οι δυο. Είναι ερωτευμένοι. Και αποφασίζουν να μας μιλήσουν για όσα δεν τόλμησαν νωρίτερα. Ακόμα κι όταν όλα καταρρέουν , οι δυο εραστές επιμένουν να τραγουδάνε το "bella ciao". Ωστόσο υπάρχει μόνο μία αντισφυξιογόνος μάσκα άρα και μόνο ένας επιζών. Ποιος θα είναι; Μία performance που εξετάζει τη σχέση του ανθρώπου με την επανάσταση, την ηθική, την αθωότητα και τη κανονικότητα." Από το δελτίο τύπου της παράστασης.

Σε ένα σκηνικό από παλέτες και χώμα τα οποία χτίζουν έναν θρόνο (για όποιον από τους δύο μείνει στο τέλος;) και γύρω βιβλία και εφημερίδες αλλά και πούρα και καρότα τα οποία εμφανίζονται ως διά μαγείας.

Σε έναν υπόγειο θάλαμο αερίων κλειδωμένοι δύο εραστές (μεταξύ τους, αλλά και της ζωής) παλεύουν για μία αντιασφυξιογόνο μάσκα για να σωθούν από το τέλος που έρχεται.

Η ερμηνεία από τους δύο πρωταγωνιστές είναι καλή και πιστεύω ότι θα μας απασχολήσουν ξανά στο μέλλον καθότι ακόμα και οι δύο σπουδάζουν στη δραματική σχολή.  

Μία παράσταση που αν και μικρή σε διάρκεια είναι μεστή σε νοήματα και χρειάζεται την προσοχή σου για να την κατανοήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου